Megacal

MegaCal™️ este o sursă excelentă de calciu, magneziu, mangan și vitamina C. MegaCal susține funcția normală a oaselor și vaselor sanguine precum și funcția normală a sistemului nervos și conține 205 mg de calciu și 187 mg de magneziu per doză.
Calorii: 6 per porție
Total carbohidrați: 2 grame per porție
Vitamina C: 25 mg per porție
Calciu (sub formă de lactat, glicerofosfat, carbonat și ascorbat): 205 mg per porție
Magneziu (sub formă de citrat, sulfat și carbonat): 187 mg per porție
Zinc (sub formă de gluconat de zinc): 326 grame per porție
Mangan (sub formă sulfat): 320 grame per porție
📍Magneziul este una dintre cele mai importante substante pentru metabolismul uman, el activand peste 300 de enzime proprii organismului. Cu alte cuvinte, este esential pentru functionarea corecta a numeroase procese metabolice, in special pentru functionarea normala a musculaturii si la conducerea stimulilor prin intregul corp.
In timpul sarcinii, nevoia de substante nutritive, in special de minerale cum este si magneziul, este crescuta datorita schimbarilor hormonale si a cresterii fatului si placentei. Iar in timpul alaptarii mamele au nevoie de si mai mult magneziu, pentru ca transmit o cantitate mare din acest mineral catre bebelus.
‼️Ce rol indeplineste magneziul pentru mama si bebelus?
In timpul sarcinii, magneziul este eliminat in cantitati mari prin urina, datorita schimbarilor hormonale. De aceea, femeile insarcinate au nevoie de mai mult magneziu pentru a-si mentine metabolismul in echilibru.
Magneziul sustine cresterea uterului si dezvoltarea sanatoasa a oaselor si organelor fatului (in ultimele trei luni de sarcina, copilul retine pana la 7mg de magneziu in fiecare zi).
📍Magneziul este foarte important pentru intregul sistem muscular si in special pentru functionarea normala a muschilor uterului.
Intrucat in timpul sarcinii in organism exista un numar atat de ridicat de hormoni feminini, digestia este incetinita, iar magneziul o poate accelera in mod natural.
📍Calciul este necesar pentru dezvoltarea oaselor copilului. Daca acesta nu se regaseste in dieta mamei, atunci va fi furnizat chiar din oasele ei.
📍Un deficit de zinc este de regula asociat cu un travaliu prelungit si cu nasterea unor copii mai mici care pot avea probleme de sanatate. In timpul alaptarii, necesarul zilnic de zinc este asemanator cu cel din perioada sarcinii.
Sunt necesare pentru tesuturile musculare, ale uterului, ale sanilor, dar si pentru a imbunatati circulatia sangvin